Termeni si conditii

DEFINITII SI TERMENI

Site-ul http://www.reclaimedoak.ro este oferit de SC UNILEMN D&G SRL , Culciu Mare 247/A , RO 19235415,Jud .Satu Mare.

Utilizator – persoana care viziteaza site-ul si  interactioneaza pe acesta.

Cumparator – orice persoana fizica sau juridica care plaseaza o comanda reclaimedoak.ro.

Bunuri – produsul sau produsele puse la dispozitia cumparatorului pe site in vederea achizitionarii care urmeaza a fi furnizate dupa incheierea unui contract de vanzare.

Comanda – prin intermediul un document electronic ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului dorinta de achizitiona bunuri.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile, asa cum sunt mentionate/descrise pe Site.

Contract – reprezinta plasarea unei Comenzi valide (confirmate) de catre Cumparator si acceptarea acesteia de catre Vanzator in forma aleasa.

ACORD

Vizitarea si utilizarea Site-ului  reclaimedoak.ro  se pot face numai daca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare.

CARACTERUL OBLIGATORIU

Conditiile de utilizare sunt acceptate de Cumparator prin simplul fapt al accesarii Site-ului, reprezentand acordul de vointa dintre Cumparator si noi in legatura cu utilizarea Site-ului. Daca una dintre prevederile acestui act se dovedeste a fi nula sau invalida, toate celelalte raman valabile.

MODIFICAREA CONDITIILOR DE UTILIZARE

Pentru o buna colaborare, aceste conditii de utilizare se pot modifica oricand, fara niciun preaviz sau notificare. De aceea, va rugam sa luati la cunostinta la fiecare comanda de termenii si conditiile de utilizare.

INCHEIEREA CONTRACTULUI

Obiectul contractului – il constituie vanzarea Bunurilor pe care Cumparatorul doreste sa le achizitioneze de pe site  dupa o prealabila validare  si confirmare (disponibilitate,pret,caracteristici) a comenzii de catre Vanzator.

Comanda  – Orice Utilizator al Site-ului care doreste achizitionarea de bunuri, selecteaza produsele, isi exprima acordul cu Termenii si Conditiile magazinului online, apoi apasa butonul „Adauga in Cos.” In „Cosul meu”, cumparatorul are posibilitatea sa vizualizeze lista produselor, sa modifice cantitatile si sa confirme intentia de cumparare prin accesarea butonului „Comanda”. Dupa accesarea butonului „Comanda”, cumparatorul va introduce datele de identificare in vederea finalizarii comenzii. Dupa finalizarea comenzii, cumparatorul va primi in vederea validarii acesteia un e-mail de confirmare din partea Vanzatorului, privind disponibilitatea, pretul si caracteristicile produselor.

Pretul – il constituie pretul stabilit vanzarii Bunurilor, cuprins in Comanda validata prin confirmarea de catre Vanzator. Daca in urma unei eventuale erori ale Site-ului pretul afisat nu este cel real, Vanzatorul informeaza Cumparatorul pretul corect printr-un e-mail de confirmare.

Dupa  inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) in vederea bunei desfasurari al operatiunilor.

Dupa plasarea comenzii are loc o notificare de primire a acesteia cu rol de informare  si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Confirmarea de acceptare a comenzii se face pe e-mail sau telefonic.

Contractul se considera finalizat la data expedierii bunurilor de catre Vanzator catre Cumparator.

EXPEDIEREA COMENZII

Expedierea comenzii se va face pe cheltuiala Cumparatorului, printr-un serviciu de curierat.

Produsele  se livreaza demontate sau monate in functie de caz in colete, pentru a putea fi transportate in siguranta,astfel va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si transmiterea documentelor de insotire.

La primirea Comenzii, Cumparatorul are obligatia de a verifica starea Bunurilor si de a se asigura ca Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda.

TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

FACTURARE – PLATA,MODALITATE DE PLATA

Preturile Bunurilor de pe Site-ului reclaimedoak.ro sunt exprimate in RON reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania).

Pretul, modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, Cumparatorului fiind obligat sa furnizeze corect toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: prin transfer bancar sau ordin de plata, ramburs.

GARANTIE SI SERVICE

Toate Bunurile comercializate beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Reclamatia va fi insotita de factura de marfa si certificatul de garantie. In termenul de garantie Cumparatorul are dreptul de a cere repararea gratuita, intr-o perioada rezonabila sau inlocuirea produsului cu deficiente calitative, daca aceste deficiente nu sunt cauzate de nerespectarea de catre Cumparator a instructiunilor de utilizare si intretinere. In functie de disponibilitatea producatorului si de locul unde a fost fabricat produsul, Vanzatorul isi va impune sa repare sau sa inlocuiasca produsul, pe durata garantiei intr-un termen maxim de 30 de zile.

Atunci cand din cauza unei situatii neprevazute producatorul nu poate remedia sau inlocui produsul in termenul legal de 16 zile calendaristice, se va restitui contravaloarea Bunului in termen de 16 zile calendaristice.

RETURNAREA PRODUSELOR

Perioada de retur pentru produsele desigilate care nu sunt exceptate de la retur este de 15 zile calendaristice de la data intrarii in posesie fizica a produselor.

Perioada de retur pentru orice produs care nu a fost desigilat din ambalajul original este de 15 zile calendaristice.

Nu pot fi returnate urmatoarele produse:

– Produsele returnate care nu sunt insotite de toate actele primite (factura, chitanta, certificat de garantie, etc);

– Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

– Produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar.

Produsule returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).
– Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
– Produsele care prezinta urme de montaj sau modificari
– Produsele care nu au fost comercializare de catre reclaimedoak.ro
– Produsele a caror ambalaj a fost desfacut (produsele de intretinere)

Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii. Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe factura de vanzare a marfurilor.

Garantia www.reclaimedoak.ro este anulata in urmatoarele conditii:

Aparitia unor defecte dupa receptia produsului, ca urmare a serviciilor de: manipulare, transport, montaj si instalare, executate de comparator.

Sunt acceptate si nu sunt considerate defecte matuirea sau lustruirea materialelor in timp, in limitele normale, si in conditiile uzurii normale a produsului.

  • Schimbarea culorii produsului din cauza expunerii prelungite la lumina soarelui, a unei alte surse de caldura sau apa, migrarea culorii (plastic, substante chimice, produse cosmetice) care a intrat in contact cu produsul deteriorat;
  • Nerespectarea destinatiei de utilizare in interior,fara expunere directa la factori externi(soare,ploaie)
  • Gaurirea, lipirea pe produs a altor repere sau materiale;
  • Ruperea sau zgarierea ca urmare a lovirii sau manipularii defectuoase de catre cumparator;
  • Defecte aparute ca urmare a umiditatii, curatarii cu produse de curatare neadecvate, conditiilor improprii de utilizare a produselor, alte defecte care produsul a fost proiectat, testat si fabricat;
  • Defecte care apar ca urmare a conditiilor improprii de depozitare la cumparator;
  • In cazul in care pe pe produs au fost depozitate alte produse, cu greutate mare;
  • In cazul dereglarii usilor sau sertarelor ca urmare a incarcarii inegale a dulapurilor, comodelor. Incarcarea maxima pentru sertare este pentru polite de 14 Kg;
  • Interventiei cumparatorului asupra mobilierului cu substante suplimentare de lacuire sau alte substante;

Returul se accepta doar daca produsul/produsele sunt insotite de toate documentele de livrare.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul si designul www.reclaimedoak.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala.

Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.reclaimedoak.ro fara acordul societatii.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul Site-ului, in orice moment.

FORTA MAJORA

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata.

Vanzatorul va colecta si prelucra date cu caracter personal numai conform legii si cu scopul  cercetarii de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Cumparatorului. Potrivit dispozitiilor acestei legi, utilizatorii beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18).

Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa de pe Site, puteti solicita sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

Prin completarea in formularul de comanda pe Site a datelor personale, va exprimati expres consimtamantul de a fi contactat de catre Vanzator sau de catre furnizori sai de servicii de marketing si de a-i fi utilizate datele personale exclusiv in scopuri de promovare si imbunatatire a produselor. Continutul Site-ului nu este destinat minorilor. De aceea, varsta minima a utilizatorilor inregistrati trebuie sa fie de minim 18 ani.

LEGEA APLICABILA. LITIGII

Relatiile contractuale dintre parti sunt guvernate de legea romana. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi trimis spre solutionare instantelor competente. Competenta va apartine teritorial Judecatoriei Satu Mare sau Tribunalului Satu Mare, dupa caz.

Accesibilitate